Cyclefreak.nl
Verslag Trainingskamp Zwaluwen Deventer 2010 
Monday, April 5, 2010, 21:27 - Cycling
Aldus geplaatst op de site van de club, maar ter volledigheid hier ook..

In het weekend van 3&4 april ’10 vond na enige tijd van afwezigheid weer een trainingskamp plaats voor de leden van Zwaluwen Deventer. Deze keer werd het georganiseerd in Valkenburg, de plaats waar wedstrijdcommissie-lid Thomas geboren en getogen is. Dit zorgde voor de nodige voorkennis m.b.t parcoursen en cafe’s. Nadat het idee geopperd werd in de ledenvergadering van afgelopen winter, kon na een korte inventarisatie van eisen en wensen (gezelligheid & kilometers maken) de balans worden opgemaakt. Wellicht door de late timing waren er uiteindelijk “maar” 8 leden die mee wilden en mee konden. Een mooie bijdrage van de club zorgde dat de budgettering ook snel rond was.

Vrijdagmiddag 2 april waren de eerste gegadigden op locatie waarna er een korte krachttraining van 65km werd afgewerkt om te wennen aan de heuveltjes. Het waaide stevig, maar het was droog. ’s Avonds was het peloton compleet en werd er met enige schrik uitgekeken naar de clinique met ex-prof Marc Lotz op zaterdag en vooral ook naar de ietwat sombere weersvoorspelling.

Zaterdagochtend werden na een stevig ontbijt de overschoentjes aangetrokken en stond Marc exact op tijd voor de deur om ons door, voor sommige de eerste, rit te loodsen door het Zuid-Limburgse heuvelland en de belgische grensstreek. Aangezien Marc niet optimaal getraind was, bleven de echte kuitenbijters links liggen, maar er zaten genoeg klimmetjes in om plezierig vermoeid te raken. De stevige wind droeg daar aan bij. Door het dal van de Berwinne van Aubel richting Dalhem werd er zelfs even serieus kop over kop gereden. Voordat er rijstevlaai werd genuttigd op een terras in Valkenburg, moest er op de terugweg nog een paar keer gestopt worden om de Hel van het Mergelland (C1.1) te zien langsrazen. Bij terugkomst werd Marc nog bedankt met een presentje en een paar sloffen Deventer koek. Ondanks de sombere voorspelling is het zaterdag zo goed als droog gebleven! De resterende tijd werd ingevuld met een bezoek aan het terras en aan Math Salden, om de uitrusting voor zondag veilig te stellen.

De weersvoorspelling voor zondag was gunstiger dan die voor zaterdag, maar de waarde van de voorspelling werd al na 100 meter gereduceerd tot nul, want het begon stevig te regenen. Was de rit van zaterdag nog een makkie, die van zondag was stevig. Via de voerstreek stond een rit op het programma naar het begin van de Belgische Ardennen tot aan het circuit van Spa-Francorchamps . Het moge duidelijk zijn dat hierbij stevig geklommen moest worden met zo’n 1650 hoogtemeters. Het weer droeg verder bij aan de zwaarte en het was zelfs koud. De verschillen bergop waren niet onoverbrugbaar, en vrij compleet kwamen we na 3,5u weer bij Slenaken (Slinnich) de grens over, waar het wonder boven wonder droog was gebleven. Hier werd met lokale parcourskennis de finale ingezet. Niemand die er nog over piekerde om als toetje de finale van de AmstelGold Race te rijden. In de laatste kilometers werd er regelmatig gevloekt. Er werd zelfs met het zicht op de finish door twee leden nog bijna een lokale caféhouder overvallen voor een cola onder bedreiging van een bidon en de man met de hamer. Uiteindelijk zat iedereen ongeschonden, maar danig vermoeid (en ook wel voldaan), voor de TV om Vlaanderen’s Schoonste te aanschouwen. Al waren er sommige mensen die daar niet meer alles van meekregen... Na terugkomst werd de, tot dan toe overvloedige, voorraad eten in enkele tientallen minuten gedecimeerd tot een hoopje restafval.

Zondagavond werd er smakelijk gegeten op recept van de lokale Chinees, waarna Wim nog een leuk praatje hield over de zin en onzin van trainen, het nut van het stellen van doelen, etc. ’s Avonds keerde de helft van het peloton huiswaarts om paasmaandag thuis te vieren. De achterblijvers maakten op maandag nog een rustige & gedisciplineerde herstelrit (naar advies van Wim) om daarna nog op het terras het trainingsweekend tot een goed einde te proosten.

Kortom, we kunnen wel stellen dat het weekend door alle aanwezigen als geslaagd werd bevonden. Hopelijk kunnen we hier volgend jaar een vervolg aan geven, al dan niet in een gewijzigd format, waarbij door tijdige kennisgeving meer leden kunnen deelnemen!



Voor meer foto’s van het trainingskamp (in ruste en in actie) zie:
http://erwindraaijer.nl/gallery2/main.php?g2_itemId=120

Comments 
Comments are not available for this entry.