Cyclefreak.nl
Scharenborg Ronde van Eibergen 
Saturday, May 30, 2009, 21:53 - Cycling
Vandaag de Scharenborg Ronde van Eibergen. Ik ga om 8:45u de deur uit, want ik heb besloten met de fiets te gaan. Het is ongeveer 45km, maar de wind komt uit het oosten en dus tegen. Het is verder perfect weer en in Lochem wordt ik al ingehaald door clubgenoten in de auto. In Borculo breekt me even het zweet uit als ik niet 1-2-3 de weg kan vinden, maar ik kom mooi op tijd aan in Eibergen. Het lijkt vrij druk, en na het inschrijven is de start om 11u.

De wind is vrij krachtig en bezorgt me de nodige kopzorgen en pijn in de benen. Het is wel een mooi, vlak rondje door het Twents landschap van zo'n 7km dat 11 keer moet worden afgelegd. Ik zit echter veel te ver achteraan en moet af en toe aardig wat moeite doen om aan te klampen en niet op de kant te gaan. Na 5 rondjes spat het peloton redelijk uit elkaar, en mijn positie achterin zorgt dat ik opeens vol in de wind zit. Ik krijg het niet voor elkaar met 40km/u tegen de wind in weer aan te sluiten bij het peloton, en zo sta ik na een kleine 40km weer aan de kant.

Terug naar Deventer lekker de wind in de rug, en toch een mooie training van 130km. Echter, het gevoel ik de benen zegt dat ik me toch beter vooraan in het peloton moet posteren, want er zit meer in. Maarja, dat is ook een kunst..


Grotere kaart weergeven

Comments 
Comments are not available for this entry.