Cyclefreak.nl
Middagje afzien - Run-Bike-Run Nijverdal 
Saturday, January 17, 2009, 14:23 - Cycling
Vandaag heb ik voor het eerst aan een run-bike-run meegedaan. Het geheel speelde zich af in het decor van de Sallandse Heuvelrug, mijn vaste trainingsgebied. Al dreigde ik even met mijn minder-dan-4-cm brede banden niet te worden toegelaten, nadat ik de jury beloofd had van een podiumplaats af te zien, mocht ik om 12:30 samen met ongeveer 100 anderen toch starten aan de 9de editie van dit evenement.

Het loopparcours was enigszins heuvelachtig, en vooral enkele steile stukken met zand waar je zo'n 10cm in wegzakte, maakte de looproute van 2,5km vrij pittig. Ik wist mijn plaats ergens halverwege de groep vast te houden, en na 2 rondjes van 2,5km, begon ik na 25 minuten aan de 20km mountainbiken, ook weer 2 rondjes, nu van 10km elk. Het mountainbiken viel qua parcours redelijk mee, maar ik had niet echt overschot. Ongeveer door 10 mensen ingehaald, en ik heb er ook weer 10 ingehaald, dus niet ontevreden. Het was wel constant volle bak, en tegen het einde van het 2de rondje voelde ik mijn linkerkuit al lichtelijk in de "kramp-houding" schieten. Toen ik de wisselplaats naderde zag ik de eerst finishers al aankomen.

Die kuit moest nog maar even volhouden. Nadat ik met een bezweet hoofd en hoge hartslag mijn hardloopschoenen met enige moeite had weten aan te krijgen, waren na 1uur en 25 minuten de laatste 2,5km aangebroken. Het begin liep wat stroef, en vooral de laatste afdalingen en beklimming van de zandduinen waren toch wel slopend te noemen. Uiteindelijk na 1:39u als 34ste over de finish, zo'n 20 minuten na de winnaar. Over de hele rit een gemiddelde hartslag op het omslagpunt, dus toch wel erg ingespannen.. (en zo voelde het ook trouwens :-) )



Grotere kaart weergeven

Comments 
Comments are not available for this entry.