Cyclefreak.nl
Koud Limburg 
Monday, December 8, 2008, 18:54 - Cycling
Na 4 weken weer terug in Limburg. Ditmaal rijd ik samen met Kevin weer eens een echt winterrondje. Vanuit Valkenburg eerst richting Gasthuis (WK 98 parcours), vervolgens naar Terblijt en door naar Berg. We dalen af van de Rasberg omdat 'het nat ligt', en dan is de bocht onder aan de Geulhemmerberg wat scherp, en het stuk langs de V2 bronsdaelgroeve meestal wat pratterig. Helaas voor ons zijn de boeren op de Rasberg ook flink in de weer geweest zodat we voordat we in Maastricht zijn onder de drek zitten.

Via Amby gaat het over de Molenweg naar Rothem, langs de A2 naar Bunde. Langs de hoofdweg door Bunde naar Geulle. In Geulle nemen we de Slingerberg, een toch wel pittig klimmetje. Dan verder richting Catsop, met 'mooi' zicht op DSM:



In Catsop rechtsaf richting Beek, via een licht hellende weg onder de snelweg door. Door Beek, langs de Adsteeg, ook weer een oud WK parcours. Vervolgens naar Groot Genhout via een klimmetje dat je in de zomer niet voelt, maar dat in de winter enig zweten veroorzaakt. Dan binnendoor naar Grijzegrubbe, een leuk gehucht net buiten Nuth. Aldaar rechtsaf richting de Pustraat, om de weg over te steken richting Vink. Hier moeten we stapvoets langs een horde zenuwachtige paarden.

Vanuit Vink lang Wijnandsrade naar Swier. Dan voor Bommelen naar rechts, richting Weustenrade en alsmaar de weg blijven volgen tot net voor Voerendaal. Daar de Steinweg richting Klimmen. Na het golfterrein te zijn gepasseerd rechtdoor naar Craubeek. Hier heb ik nog fruit geplukt als landarbeider, en dat nog niet zo heel lang geleden! Kevin houdt het hier voor gezien en rijdt al fluitend terug naar Maastricht.

Via de brug over het spoor Heerlen-Maastricht kom ik uit achter Ransdaal, waar links-rechts de Karstraat ligt te wachten. Deze flauwe klim komt uit op het plateau bij Colmont. Via Ubachsberg rijd ik via de Huls in Simpelveld naar Eys. Onderaan bij de Wittemer Allee heeft men blijkbaar een zebra aangelegd voor de goede Katholieken die de oversteek van klooster naar café maken, dat zal wat worden de komende zomer!

Het laatste stukje gaat via Gulpen en de Ingbergracht naar Scheulder en Ijzeren. Vervolgens via de sibbergrubbe weer terug naar Valkenburg. Beetje fris, maar toch lekker. 72km totaal. En nu weer poetsen.


Comments 
Comments are not available for this entry.