Cyclefreak.nl
Christophe Brandt 2008 
Monday, September 15, 2008, 22:43 - Cycling
Na de Charly Gaulle kreeg ik de smaak een beetje te pakken, en tot mijn genoegdoening werden er tijdens de finish van die cyclo folders uitgedeeld van alweer een volgende cyclo, namelijk de Christophe Brandt in Verviers, België. Deze tocht was volgens opgaaf 'slechts' 105km, dus een eitje. Ik sprak af met Bas om erheen te gaan als het goed weer zou zijn.

Het was goed weer. Dus 's ochtends om 730u reed ik met Bas samen naar Verviers. Binnendoor kwamen we met de auto telkens op het spoor van de toertocht van Michael Boogerd, Boogie's Extreme. Rond 815u hadden we de auto geparkeerd en liepen we door de zon, maar bij enkel 6c naar de inschrijving. Hier bleek het al lekker druk, maar er waren zo goed als geen Nederlanders. De tocht is pas 2 jaar oud, dus nog vrij onbekend.

Om 9u stonden we met zo'n 250 man aan de start, en de eerste helling lag meteen zo'n 1,5km na de start midden in Verviers, en was vrij steil en lang. Uiteraard moest hier aardig doorgeharkt worden om een plekje vooraan te bemachtigen, maar boven aangekomen, bleek de kopgroep helaas al foetsie.

In een tweede of derde (?) groepje maakte ik samen met Bas tempo. Op een vlak stuk lag de snelheid laag, en reed Bas vooruit. Ik sloot aan en we probeerden naar de volgende groep te rijden, wat Bas uiteindelijk lukte. Zelf kreeg ik het niet voor elkaar om vanuitn stuk vals plat met hoge snelheid om te schakelen naar een steil stuk.

Uiteindelijk belandde ik weer in de originele groep en reden we tezamen vrij hard naar de finish, die uiteindelijk op 97 km bleek te liggen, en niet op de voorspelde 105km. De laatste lokale ronde wist ik de groep nog uit de wielen te rijden met een 47ste plek als resultaat. Bas zat er een paar minuten voor.

Samengevat: Lekker snel rondje (33km/u met 1700hm inclusief enkele LBL hellingen), slecht wegdek en niet te veel deelnemers. Kijken of het volgend jaar weer zo'n goed weer is, het bleek een mooie afsluiter van het cyclo-seizoen.

Comments 
Comments are not available for this entry.