Cyclefreak.nl
Nieuw fietsje - Storck 
Tuesday, May 22, 2007, 23:24 - Cycling
Het moest er een keer van komen. Ondanks dat mijn nieuwe trainingsgebied een beperkt aantal heuvels bevat, of juist wel daarom, is mijn fiets vervangen door een exemplaar van 2de hand. Het stond niet op de planning, maar omdat ik het koopje tegenkwam op marktplaats en, indien naar waarheid ingevuld, het een erg goed bod leek, kwam van kijken toch kopen. En het is al met al een zeer nadrukkelijke verbetering t.o.v. mijn vorige aluminium ros, dit duitse raspaardje uit de stal van Storck. Kijk maar eens naar het frame..

Volgens de vorige eigenaar nog geen 2000 km op de teller, en alhoewel ik dat natuurlijk niet kan nagaan, weet ik onderhand hoe een fiets er uitziet na een valpartij. Op deze fiets echter geen enkel krasje of sporen van gebruik, zelfs niet op de shifters. De fiets dateert van 2005 en was dat jaar een van de betere frames op het gebied van stijfheid en lichtgewicht.

Het weekend natuurlijk meteen getest in Limburg, en ondanks gewenning aan de (iets) andere zithouding, die zich uitte in fijne [not] krampen in de bovenbenen tijdens de eerste testrit van 100km+, bleek het, vooral bergop, een ware verademing! De fiets vereiste verder geen gewenning: Als een blok op de weg en strak door de bocht. Een enkele kraak in het crankstel was er na wat smeren uit, en enkel de spaken en naven moeten eens worden nagekeken / bijgesteld.

Kortom: Ik ben erg tevreden met mijn nieuwe fietsje.

De specs voor de cracks:

* Full carbon frame: +- 1150 gr (Storck Scenario 1.1)
* Look full carbon voorvork
* Deda Newton stuurpen
* Deda stuur
* ITM carbon zadelpen
* Time pedalen
* Campa Chorus groep
* Campa Record remmen
* FSA carbon crankstel
* Mavic classic wielen met 105 naven en keramische velgen
* Dura ace block en ketting


Jesse 
Wednesday, August 24, 2011, 19:35 / http://www.google.com
Thanks for the feedback! Let us know if you have any other tips. =-=

Comments 
Comments are not available for this entry.