Cyclefreak.nl
Internet problem solving 
Friday, January 19, 2007, 23:23 - Personal
IT kost soms veel tijd. Onverwachte problemen duiken herhaaldelijk op, maar onverwachten oplossingen ook. Zie hier een aardig voorbeeld: Ik installeer netjes IE7 van Microsoft. Een week later probeer ik iets te scannen. De scanner geeft geen kik meer. Na 3 keer opnieuw installeren, register kunsten en ouderwetse commandline commandos ga ik eens op internet kijken....

Na wat onzinnige paginas kom ik eerst op een pagina die niet het gewenste antwoord kan geven.. en dan kom ik deze link tegen.. Een hele wacko workaround om het geheel weer aan de praat te krijgen (na het starten van de .exe of alt en spatie drukken en minimaliseren). Maar het werkt wel!

Zo vind ik bijna altijd een oplossing voor elk pc of software probleem dat -in eerste instantie- uniek lijkt. Er is altijd wel iemand mee bezig geweest en heeft dat op inet gezet. Andere voorbeelden: Een doorgefikt geheugen, een of ander vaag trojan horse, een wireless kaart voor Linux. De beste tip is om de foutmelding, programma fout of bestandsnaam rechtstreeks in Google in te voeren. Moet je uiteraard wel nog internet of een backup pc hebben die zonder problemen werkt.... :-)

Comments 
Comments are not available for this entry.