Cyclefreak.nl
Desk, Desk jet 
Thursday, October 20, 2005, 23:06
Ik heb altijd graag naar James Bond films gekeken, vroeger omdat ik ze spannend vond, en nu omdat ik het simpel vermaak vind, het eeuwige goed/kwaad verhaal er zo dik bovenop ligt en de actie scenes en special effects zo vaak op Thunderbird filmpjes lijken. Niet dat ik er zo vaak naar kijk, maar als er eentje langskomt op tv, laat ik hem meestal opstaan. Tenminste tot de reclame dan.

Maar uiteraard staan de Bond series ook bekend om Q en zijn leuke snufjes.. autos met springstoelen, raketten en mitrailleurs. De "bad guys" beschikken daarentegen vaak over laserguns in de cosmos, gevaarlijke raketten, onderzeeboten en uiteraard grote kerels met een smoel van titanium.

Waar ik heen wil? Vandaag stond een stukje in de krant over printers. Printers bij jouw en mij naast/onder/boven de pc. Deze printers drukken blijkbaar geheime codes, in de vormen van gele puntjes, wel of niet over de pagina verdeeld, watermerken, etc. Uiteraard niet of bijna niet met het blote oog te onderscheiden, of in ieder geval onopvallend. Door middel van deze "codes" kan de moderne james bond de producent van een docje met nucleaire informatie opsporen en najagen in zijn zilverkleurige bolide. Ofzo?

Het verhaal kwam op mij over als onzin, of op zijn minst ongeloofwaardig. Maar in het stukje stond verder niks geks, en het is oktober, niet april. Daarnaast werd verwezen naar een heuse privacy site, met een lijst van printers die met zekerheid wel of niet deze codes achterlaten. En die site ziet er toch vrij serieus uit.

Comments 
Comments are not available for this entry.