Cyclefreak.nl
NSK 2005 
Saturday, September 24, 2005, 23:01
Een blogje verder, en weer in Nijmegen, c.q. Berg en Dal. Dit maal voor het Nederlands Studenten Kampioenschap. Ook al ben ik sinds mijn scriptie eigenlijk student af, met een collegekaart 2004/2005 viel er toch nog in te schrijven. Rond 630u alweer happy in de auto, na een -sleutel vergeten, ladder balkon- actie. Rond 830 komen we aan, en ik ga mijn startnummer halen: 70.

Het is nog vrij rustig. Mannen niet-licentiehouders zijn dan ook de eerste van 4 groepen om te starten (10u). Rond 9u ga ik inrijden, en rond 945u kom ik verhit aan de start aan. Nog even wachten en we mogen het startvak in. Alles is goed geregeld: Signaleurs, afzettingen, motorpolitie, een microfoon met brul-aap c.q. speaker, publiek, etc. Ik zag ook veel ongeschoren benen, ik verwachtte niet anders.

Zoals gezegd: 120 man aan de start. 120 maakt een vrij groot peleton. Dit in combinatie met veel mensen die onervaren waren in wedstrijd rijden (niet dat ik het veel doe, maar onderhand wel al wat), maakte een vrij leipe situatie. Het lag ook nog nat! In de eerste bocht was het al vloeken en tieren. In het eerste rechte stuk kwam iemand aan mijn stuur duwen. Ik duwde ietsje terug en constateerde dat de persoon aan mijn stuur vasthing, vervolgens op zijn bek ging en 4 mensen meetrok. Ik was wakker. De eerst bocht naar links was ook prijs. Het jojo effect zorgde voor een leuk trechter effect in de bocht, waardoor een paar mensen in elkaar hingen en op hun gezicht gingen. Ik kon er net langs en zo lag het meteen uit elkaar.

Verdere wapenfeiten buiten de spannende eerste ronde:

* Rondje mee op kop gereden.. bergop ging het niet zo hard.
* Een keer van t kantje af gegaan door gedouw.. maar kon alles recht houden..en weer terugkeren in het peleton

Door het, toch vrij hoge, gemiddelde (40), had ik niks meer over in de laatste ronde. Alles wat nog over was reed in 1 groep naar de streep, die bovenaan de helling lag. Het was dus een sprint, en groupe, bergop. Het was een geduw en getrek. Daarnaast had ik krampneigingen. Ik ben eigen tempo (naja, iets meer..) tussen alles wat er afviel tussendoor naar voren gefietst en kwam zo op een 32ste plek uit. Het doel vooraf was tussen de 20-30ste plek te rijden, wat dus net niet gelukt is. Toch wel tevreden rond 13u weer huiswaarts gekeerd.

Comments 
Comments are not available for this entry.