Cyclefreak.nl
Met Bas naar Stavelot 
Monday, May 17, 2004, 22:22
Ondanks dat ik de hele week niet getraind heb besluit ik toch met Bas en zijn collega's van de Wageningse Wielerclub een stuk mee te fietsen tot ergens in de Ardennen. Deze club rijdt een Jubileumtocht van Wageningen naar Alpe D'Huez in 7 dagen. De etappe van vandaag gaat van Valkenburg naar een plaatsje onder Bastogne (Belg.).

Om acht uur vertrek ik naar het hotel. Ieder staat al buiten, en we gaan meteen de Cauberg op. Lekker begin zeg maar. Daarna volgt de Keutenberg, Gulpenerberg en de Schilberg. De mannen hebben er zin in. Ook al liggen deze klimmetjes allemaal in de buurt, ik fiets ze zelden op.

Via de Voerstreek gaat de tocht naar Banneux, waar ik lekker naar boven kachel (Fijne, lange klim). Boven wordt gepauzeerd, en alhoewel ik er normaal een hekel aan heb om stil te zitten tijdens een rit, valt het me nog wel mee.

Ik besluit nog een stukje mee te gaan tot Francorchamps. Na enkele pittige klimmetjes, meen ik een weg te herkennen en besluit hier het gezelschap te verlaten. Ik wens Bas succes, en zet de afdaling in naar Spa. Hier ben ik al vaker geweest, maar ik kan toch geen mooi fietsweggetje vinden. Ik rijd over de grote weg naar de stuwdam 'La Gileppe', waar ik weer op bekend parcours kom.

Onderhand is de pijp aardig leeg, ik zit dan ook al 4,5u op de fiets. Ik eet nog een hele blok dextro suiker op, en een zeer smerige isostar reep die ik van Bas had gekregen. Drinken heb ik genoeg, en ik kom nog redelijk goed thuis (Niet op het tandvlees).

De rest van de dag lig ik voor pampus, de beentjes doen toch wel erg zeer. Totaal 163km met 28,60 gemiddeld.

Comments 
Comments are not available for this entry.