Cyclefreak.nl
In Kopenhagen - Part II 
Sunday, August 31, 2003, 18:48
In Kopenhagen

Rond 9u opgestaan. Vervolgens ontbeten en fiets terug gebracht naar het station. Daarna gaan we uit Kopenhagen op weg naar huis. Eerst naar een kasteel genaamd Kronborg, waar Hamlet ooit iets heeft uitgespookt. Niet dat dat me veel uitmaakt.. maarja.. been there, seen that.

Het kasteel is wel aardig, zie hier. Ik kan er niet echt wakker van liggen, en de andere ook niet. Na een uurtje te hebben rondgekeken, gaan we lunchen en nemen we de ferry naar Zweden. Dit duurt maar een tiental minuten (de overtocht) omdat we hier op het smalste punt zitten. Op de ferry is de alcohol relatief goedkoop, dus er wordt ingekocht. Een tray Tuborg kost ongeveer 15 euro.

Op de weg naar Jonkoping wordt de auto getest.. hehe. Alhoewel ik het toen niet zo plesant vond, maakt het me nu niet zoveel uit: Russen rijden als idioten (ik generaliseer). Max 225km/u en sommige stukken gemiddeld 150. Ik besluit meteen niet meer met hun in de auto te kruipen op de komende tripjes, en spreek met Ruud af dat hij in de toekomst rijdt (hij had nu zijn rijbewijs niet bij zich). Voor de duidelijkheid: de maximum snelheid in Zweden is 110, en daar houdt zo'n beetje iedereen zich aan. Ik denk dat bij dubbele snelheid de persoon weleens in het gevang zou kunnen belanden.

sAvonds is er een filmavond in sockertoppen.. het gemeenschappelijke huis voor studenten. Ik kijk 1 film mee, de rest heb ik al gezien. De film.. is wel aardig.


Comments 
Comments are not available for this entry.