Cyclefreak.nl
Vertrek naar Zweden 
Saturday, August 16, 2003, 18:31

Vertrek naar Zweden. Om 830u opgestaan, ontbeten, nog gepakt, en natuurlijk, mezelf kennende, nog het vliegveld-van-vertrek op internet gezocht. Het bleek inderdaad niet Frankfurt am Main te zijn, maar Frankfurt Hahn, een kleiner vliegveld op 120 km van Frankfurt am Main. Waarom dit vliegveld? Ryanair vliegt vanaf hier direct op Göteborg, zodat ik niet hoef over te stappen (moeilijk bij goedkope vluchten) in London, en zoals ik al zei: omdat het goedkoop is (38 euro).

Na het afscheid van de thuisblijvers gingen we om 10u weg. Het vliegveld was al met al vrij makkelijk te vinden, en ondanks een bestuurder (Pa) die het verzaakt om boven de 120km/u te rijden, zelf op de duitse racebanen, was ik ruim op tijd. De vliegreis verliep goed, en in Göteborg heb ik een taxi gepakt, die me meteen evenveel kostte als de hele vliegreis: Welcome to Sweden! :D

De taxichauffeur komt uit Libanon en ik hoor hem in de halfuur durende trip naar het hotel uit over Zweden: het weer, de vrouwen (hehehe), de autos, de goedkoopste supermarkt, het busstation, de trein etc.

Aan de receptie van het hotel werd ik na het uitspreken van de eerste letters van mijn achternaam, al meteen geclassifiseerd als: 'de man die zoveel mailde'. Ik had via internet geboekt, en al met al 2 keer gemaild... dus ze zijn weinig gewend hier. :D De kamer was budget, en dus standaard. Na het deponeren van de koffers ben ik meteen de bus gaan zoeken voor zaterdag, en eten gaan halen bij de Burger King. De eerste indruk van Zweden: lijkt op Duitsland, veel mooie (blonde) vrouwen (ik mag kijken), en heel veel Volvo's.


Comments 
Comments are not available for this entry.